Advertisement
ENERJİ ABONE OL

OPEC+ koalisyonundaki delegelere göre, gelecek ay gerçekleşmesi planlanan toplantıda en büyük üreticiler kısıntı talebinde bulunmayacak.

Temsilcilerin aktarımına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu ve müttefikleri yüksek olasılıkla şu anki üretim hedeflerinde kalacaklar ve üyelerini hedeflere daha fazla uyum göstermeleri için teşvik edecekler.

5-6 Aralık’ta Viyana’da görüşecek olan üreticiler küresel arzın yarısını temsil ediyorlar.

Bloomberg'de yer alan haberde OPEC'in yılın ilk yarısında üretim fazlası beklediği ve fiyatların halihazırda üye ülkelerin bütçe dengesi açısından ihtiyacı olan seviyelerin de aşağısında olduğu belirtildi. Ayrıca, petrol üretiminin 2020 yılında ABD’nin kaya gazı arzı patlaması ve küresel talebin hafifce artması ile daha fazla baskı altında kalabileceği de bildirildi.

Morgan Stanley, Commerzbank AG ve Rystad Energy AS, OPEC ve müttefiklerinin cevaben daha fazla kesintiye gitmeleri gerektiği görüşünü paylaştılar.

Temsilcilerin aktarımlarına göre, bakanların Aralık ayında gerçekleştirecekleri toplantıda OPEC+ henüz daha fazla kesinti hususunda farklı senaryolar üzerine çalışmaya başlamadı.

 

 

.

 

 

 

 

 

.