Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD’deki Ulusal İşçi İlişkileri Kurulu’nun kararına göre, Tesla’nın ABD işçi yasalarını defalarca çiğnediği kararına vardı.

Kuruldaki iki cumhuriyetçi ve bir demokrat üyenin aldığı karara göre, elektrikli araba üreticisi Tesla kovulan işçileri geri alma teklifinde bulunmak zorunda. Kurul, şirketin bir sendika aktivistine karşılık vermesi, Elon Musk’ın tehditkar Twitter paylaşımı ve sendika destekçilerini zora dayalı bir şekilde sorguladığından dolayı yasaları ihlal ettiğine hükmetti.

Tesla, yaptığı açıklamada olaylarla ilgili herhangi bir yanlış tutumu reddederken Musk’ın yaptığı paylaşımın da ABD Anayasası’nın ilk maddesi dahilinde olduğunu söyledi.

Musk 2018 yılında yaptığı paylaşımda, “Hiç kimse fabrikadaki Tesla ekibini sendika için oy kullanmaktan alıkoymuyor. Yarın isterlerse yapabilirler ama neden hisse seçeneklerinden bir hiç için vazgeçip sendikaya para ödemeyi tercih edesiniz?” demişti.

Kurul üyeleri, yapılan bu paylaşımın hukuksuz bir tehdit olduğunu ve Musk’ın aslında bu paylaşımla “Eğer sendikayı seçerlerse hisse seçeneklerini kaybederler” demek istediğini belirtti.