Advertisement

CarrefourSA'da fiili dolaşım oranının yüzde 5'in üzerine çıkarılmasına yönelik süreç devam ediyor.

Sabancı Holding ve Carrefour Nederland, Borsa İstanbul'un Eylül ayındaki çağrısının ardından, yaklaşık bir hafta önceki Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında sermaye artırımı ile pay satacağı bildirilmişti.

KAP üzerinden dün yapılan açıklamaya göre daha önceki açıklamalar doğrultusunda CarrefourSA'da sermaye işlemleri tamamlandı.

Açıklamaya göre çıkarılmış sermaye 595.76 milyon TL tutarında azaltılarak 104.24 milyon TL'ye düşürüldü. Yeni pay alma hakkı kullanımı sonucunda 23.52 milyon TL nominal değerli payların satışı yapılarak 399.91 milyon TL brüt gelir elde edildi. Yeni pay alma hakkı kullanımına konu edilmeyen 5,498.81 TL nominal değerli payların birincil piyasada satılmasıyla 596,422.16 TL brüt gelir elde edildi.

Şirketin açıklamasında tüm bu işlemler sonucunda azaltılan 104.24 milyon TL tutarındaki çıkarılmış sermayenin, bedelleri tamamen ve nakden ödenmek suretiyle 23.53 milyon TL tutarda artırılarak 127.77 milyon TL'ye yükseltildiği ve sermaye artırımından toplam 400.50 milyon TL brüt gelir elde edildiği ifade edildi.

Borsa İstanbul, Eylül ayında hisse senetlerinde fiili dolaşım oranı düşük olan şirketleri Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na (PÖİP) alınabilecekleri konusunda süre vererek uyarmıştı. Buna göre fiili dolaşım oranı yüzde 5'in altında olan şirketlere, yüzde 5'in üstüne çıkarmaları için 1 Ocak 2021 tarihine kadar süre verildiği belirtilmişti.