Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye 17 günlük tam kapanma dönemine girerken çeklerin ibraz tarihleri ile icra iflas takiplerine ilişkin düzenlemeler yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile icra iflas takipleri bir ay süreyle durdurulacak, çek ibrazı zorunluluğu Mayıs sonuna kadar ertelenecek.

Düzenlemeye göre, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan kısıtlamalar dikkate alınarak hak kayıplarının önlenmesi amacıyla ibraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına, bu tarihler dahil olmak üzere isabet eden çekler ibraz edilemeyecek, 1 Haziran'dan sonra kalan ibraz süresi içinde ibraz edilebilecek.

30 Nisan ile 31 Mayıs arasında, bu tarihler dahil olmak üzere vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacak, ihtiyati haciz kararı verilemeyecek ve başlamış olan takipler duracak.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamına giren kamu idarelerinin kamu hukukundan veya özel hukuktan doğan alacakları hakkında 30 Nisan ile 31 Mayıs arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1.100 lira olarak açıkladığı emeklilere dini bayramlarda verilen ikramiyesi yine torba yasaya yapılan eklemeyle yasalaştı.