Advertisement
HABERLER ABONE OL

CNBC’de yer alan habere göre, ABD ve Çin ticaret savaşını noktalandırması beklenen anlaşmayı imzalamak konusunda engeller yaşıyorlar.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, ABD tarifeleri geri çekmek karşılığında  Çin’den fikri ve sınai mülkiyet hakları ve zorunlu teknoloji transferi konularında güçlü taahhütler bekleyerek kendini güvenceye almaya çalışıyor. Bir aydan daha kısa bir süre önce iki taraf da prensipte anlaşmaya varıldığını teyit etmiş olsalar da, görüşmelerin çıkmaza girmiş olduğu konusunda görüşler bulunuyor.

The Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, Çin’in potansiyel anlaşma için belirli bir miktarda tarımsal ürün alımı taahhüdü konusunda çekinceleri buluuyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın iddiasına göre, Çin ile ticaret anlaşmasının ilk fazı kapsamında ABD’den 50 milyar dolarlık tarımsal ürün alımı konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

Gao Feng: Ticaret savaşı tarifelerin geri çekilmesiyle bitmeli

Çin ticaret anlaşmasının birinci fazında ABD’nin tarifeleri geri çekmesine yönelik çağrılarını sürdürüyor.

Çin Ticaret Bakanı Gao Feng, haftalık basın toplantısında “ Ticaret savaşı ek gümrük vergileriyle başlamıştı ve onların kaldırılmasıyla sonlanmalı. Bu, iki tarafın uzlaşmaya varması için önemli bir koşul” dedi.

Gao tarifelerin oranının birinci faz anlaşma üzerinde doğrudan etkili olacağını vurgulayarak, temsilcilerin bu konu üzerinde yoğun görüşmeler halinde olduklarını belirtti.