Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de imalat göstergeleri ekonomideki 'V' tipi toparlanmanın sürdüğünü gösterdi.

Caixin imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ekim'de 53,6 olarak gerçekleşti. Rakam, imalat sektöründe toparlanmanın 6. ayda da devam ettiğine işaret etti.

Çin'de resmi imalat PMI verisi ise Ekim'de bir önceki aya göre sınırlı da olsa gerilemeye işaret etmişti. Ülkenin resmi istatistik ofisinin yayınladığı verilere göre Ekim'de ülkede resmi imalat PMI verisi 51,4 olarak gerçekleşti. Eylül'de bu rakam 51,5 olarak kaydedilmişti.

PMI göstergelerinde 50'nin üstü sektörde büyümeye işaret ederken, 50'nin altındaki seviyeler ise daralmaya işaret ediyor.

Sanayi kârlarında artış hızı yavaşladı

Çin'de imalat PMI verilerinden önce gelen sanayi şirketlerinin kârlarına ilişkin gösterge de toparlanma hızının yavaşladığını göstermişti.

Ülkenin resmi istatistik kurumunun yayınladığı verilere göre Çin'de Eylül ayında sanayi sektörü kârları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 artışla 646,4 milyar yuan olarak kaydedilmişti. Dolar cinsinden bakıldığında bu rakam yaklaşık 96 milyar dolara karşılık geldi.

Ağustos ayında ülkede sanayi kârları yüzde 19,1 yükselmişti. Eylül verileri önceki aya göre kâr artış hızında yavaşlama olduğuna işaret etti.