Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Warburg Pincus, Carlyle, Temasek ve GIC gibi küresel yatırımcılar iki ay önce dünyanın en büyük halka arzıyla birlikte bir para yağmuruna hazırlanıyorlardı fakat şimdi Ant’a yaptıkları yatırımla yüz milyonlarca dolar değerindeki yatırımları tehlike altında.

Çin resmi makamları, pazar günü Ant Group’tan varlık yönetiminden krediye birçok hizmet sağlayan şirketin finansal teknoloji kolunu yeniden incelemesini ve eskiden olduğu gibi ödeme sistemi hizmetlerine ağırlık vermesini istedi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama çok fazla detay içermemesine rağmen Jack Ma’nın en karlı şirketine ve büyümesine tehdit oluşturuyor. Düzenleyici kuruluşlar şirketin bölünmesini talep etmedi fakat Ant’ın operasyonlarını yeniden gözden geçirmesinin ne kadar önemli olduğunun gerekliliğini vurguladılar.

Düzenleyici kuruluşlar şirketin bir plan ve zaman çizelgesiyle birlikte en kısa zamanda çözüm sürecini başlatmasının gerekli olduğunu da belirtti.

Merkez Bankası yaptığı açıklamada, Ant’ın sektördeki hegemonyasını kullanarak yüz milyonlarca tüketicinin çıkarlarını zedelediğini ifade etti.

Ant, şirketi düzenleyici kuruluşların talepleriyle uyumlu hale getirmek için özel bir ekip kurarken müşteriler için fiyatları yükseltmeyeceğini de taahhüt etti.

Şirketin varlık yönetimi ve kredi operasyonları 463 milyar dolar büyüklüğündeyken ödeme sistemleri operasyonu tek başına 17 trilyon dolar büyüklüğe ulaşıyor.