Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alibaba Holding’in online ödeme iştiraki Ant Group'un halka arzıyla ilgili haberleri gelmeye devam ediyor.

Wall Street'in haberine göre şirketin halka arzının dondurulmasına bizzat Çin Devlet Başkanı Şi karar verdi. Habere göre Çinli yetkililere Ant Group’un halka arzının araştırılması talimatını veren Devlet Başkanı Şi halka arz girişiminin durdurulmasını istedi.

Çinli finansal teknoloji şirketinin sahibi milyarder Jack Ma Ekim ayında Şanghay'daki bir zirvede, devlet düzenlemelerinin yeni girişimleri tıkadığını ve büyümeyi hızlandıracak reformların getirilmesi gerektiğini söylemişti. Bu konuşmanın Ant Group’un halka arzını engelleyen bir olaylar zincirini başlattığı düşünülüyor.

Habere göre Devlet Konseyi Genel Ofisi, Jack Ma’nın konuşma metnini içeren raporu Başkan Şi başta olmak üzere üst düzey liderlere sunduğu ifade edildi.

Ant Group’un halka arzı piyasalarda büyük yankı uyandırmıştı. Şirketin halka arz sonrası piyasa değerinin, Mısır, Şili ve Finlandiya gibi ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılalarından daha büyük olacağı tahmin ediliyordu. Çinli finansal teknoloji şirketi Ant Group'un Şanghay ve Hong Kong Borsalarında halka arzlarının dondurulduğu açıklanmıştı.