Advertisement
HABERLER ABONE OL

PBOC, Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, finans kuruluşlarına, Çin'in enerji dönüşümü üzerine çalışan firmalara kredi sağlamaları konusunda yardımcı olmak için fon sağlayacağını duyurdu. Merkez bankası ihtiyaç duyulan fonların yüzde 60'ını yüzde 1,75 faizle verecek ve bankalar bu parayı kredi gösterge oranı seviyesi civarında daha yüksek bir faizle kredi olarak verebilecek.

Bu finansman, temiz enerji, enerji tasarrufu ve çevreye dost sektörlerdeki firmalar yanında karbon emisyonlarını azaltan teknoloji ile faaliyet gösteren firmalara da destek sağlayacak. Bu destek, rüzgar ve güneş enerjisi, yüksek verimlilikte enerji depolama ve temiz enerji dönüşümünü kapsıyor ve özellikle doğru fonlama ile emisyonları düşürme konusunda yüksek potansiyele sahip erken aşama firmaların da desteklenmesi anlamına geliyor.

Fonların dağıtımının bankaların kendi takdir yetkisinde olmasına karşın, merkez bankası bu kredilerin kullanımının ve bu fonlama ile azaltılan emisyonların miktarının kamuya açıklanmasını şart koşacak.
Çin'in sürdürülebilir finansmanının ayrıca, ülkenin küresel standardizasyona yaklaşma çabalarının bir parçası olarak, PBOC'un geçen hafta Avrupa Komisyonu ile ortak yayınladığı bir yeşil bir sınıflamadan da destek bulması bekleniyor.