Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yavaşlayan ekonomisi ve siyasi belirsizlik riskleriyle değerlemeleri oldukça düşen Çin hisseleri artık ülke hakkında kötümser olan fonlar için bile çekici hale gelmeye başladı.

Neredeyse on yıldır Çin varlıklarına dokunmayan Melbourne merkezli fon Bell Asset Management’ın CIO’su Ned Bell, Tencent dahil olmak üzere büyük ölçekli Çinli teknoloji şirketlerinde alım yapmayı değerlendirdiklerini söyledi. Opsiyonlar aracılığıyla Çin hisse pozisyonunu artırmayı değerlendiren Abrdn’in fon yöneticisi Louis Luo “Son üç çeyrekte nötr kaldık. Ancak şimdi değer görmeye başlıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Geçtiğimiz yılı üçüncü kez üst üste ekside kapatan MSCI China endeksi bu yıl da yüzde 5’e yakın kayıp yaşadı.

Ancak JPMorgan Asset Management ve Blackrock değerlemelerin çekici seviyeye geldiğini belirtiyor. JPMorgan stratejisti Sylvia Sheng “Makro tarafta istikrar gördük. Kademeli olarak bu şirket karlılıklarında da istikrara yol açacak” dedi. Blackrock’tan Thomas Taw ise portföylerde taktik olarak Çin hisselerine yer vermeye değer seviyelere gelindiğini belirtirken “Çin çok zorlu bir piyasa. Doğru zamanı seçmek zor olabiliyor” uyarısını yaptı.