Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çinli gayrimenkul devi China Evergrande Group’ta sıkıntılar büyüyor. Şirketin temerrüde düşme ihtimali konut piyasasının geneli konusunda soru işaretlerine yol açarken, ülkede finansal piyasalarda endişe yaratıyor.

China Evergrande Group’un iştiraki Evergrande Real Estate Group, onshore tahvillerinin işlemlerinin durdurulacağını açıkladı.

Karar, China Chengxin International Credit Rating Co.’nun tahvillerin kredi notunu AA’dan A seviyesine düşürmesinin ardından alındı.

İşlemler cuma günü devam edecek. Aberdeen Standard Investments’e göre China Evergrande Group’ta yaşanan likidite krizi ülkenin gayrimenkul sektörünün tamamı için bir “yayılma etkisi” riski yaratıyor.

Vadesi gelen faiz ödemesini yapamayacağı açıklanmıştı

Çin'de Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı, büyük bankalara China Evergrande Group'un 20 Eylül'de vadesi gelen kredi faiz ödemelerini gerçekleştiremeyeceğini bildirmişti.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre, Konut Bakanlığı bu hafta bankalarla bir araya geldi.

Kaynaklar, Evergrande'nin halen bankalarla ödemelerin uzatılması ve bazı kredilerin yenilenmesi ihtimalini görüşmekte olduğunu kaydettiler.

Çin düzenleyici kuruluşu, Evergrande Group’un 300 milyar doları aşan borçlarının ödeme tarihlerini kreditörlerle yeniden müzakere edebilmesinin önünü açmış, holding bazı banka ve tröstlerle borç ödeme tarihlerinin ötelenmesi için görüşmelerde bulunmuştu.

Evergrande önceki gün açıklama yaparak iflas ettiği iddialarını yalanlamış, bazı zorluklar yaşandığını ancak normal faaliyetlerini sürdürmek ve müşterilerinin haklarını korumak için gereken herşeyi yaptıklarını açıklamıştı.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P gelişmelerin ardından Evergrande’nin notunu CC’ye indirdi, görünüm negatif.