Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin’in 4 milyar dolar tutarındaki tahvil satışında borçlanma maliyetleri düşerken, China Evergrande Group’ta yaşanan mali sıkıntıların ekonominin geneline sıçrayacağı endişelerinin azaldığı ortaya çıktı.

Ülkede çöp statüsündeki dolar cinsi tahvillerin getirisinin yüzde 20 ile son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktığı, yatırımcıların da bazı şirketlerde temerrüt riskinin arttığını fiyatladığı bir dönemde gerçekleştirilen tahvil ihaleleri önemli bir test oldu.

Bununla birlikte ülkede yatırım yapılabilir nota sahip tahvillere olan talep bu dönemde de tarihsel olarak güçlü seyretmeye devam etti.

Küresel merkez bankalarının da henüz sıkılaştırma sürecini başlatmamaları ve piyasalara likidite sağlamayı sürdürmeleri de destekleyici bir faktör oldu.

PBOC yuanın değerini beklenti altında belirledi

Çin Merkez Bankası (PBOC) da yuanın değerini beklentinin altında bir seviyede belirledi.

PBOC aynı zamanda piyasalara sağladığı kısa vadeli likiditeyi de artırdı.

PBOC, dolar/yuan kurunu 6,4069 seviyesinde belirledi, ortalama beklenti 6,4042 seviyesindeydi.

Söz konusu adım Pekin yönetiminin salı günü ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine yükselen yuanın ekonomi üzerindeki olası etkilerinden endişe duyduğuna işarete etti.

Para piyasaları tarafında ise PBOC piyasalara açık piyasa operasyonları ile sağladığı kısa vadeli likiditeyi 15,6 milyar dolara çıkardı.