Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çinli teknoloji devi Alibaba'ya tekelcilik soruşturması açılmasının ardından Çinli teknoloji hisseleri soruşturmaların genişleyeceğine dair endişelerle sert düşüş yaşadı, hisseler ikinci günde de Alibaba öncülüğünde düştü.

Alibaba'nın rakiplerinden Tencent Holdings ve gıda dağıtım devi Meituan ve JD.com hisselerinde perşembe gününden bu yana kayıplar 200 milyar dolara yaklaştı.

Alibaba hisseleri bugün yüzde 8 düştü, Tencent ve Meituan hisseleri ise yüzde 6'dan fazla geriledi. Alibaba'nın rakibi JD.com yüzde 2 oranında düştü.

Amber Hill Capital Varlık Yönetim Birimi Direktörü Jackson Wong Çin hükümetinin teknoloji firmaları üzerinde daha fazla kontrol sağlamak istediğini, bu nedenle Alibaba, Tencent ve Meituan hisselerinde büyük satış baskısı olduğunu belirtti.

Çin hükümeti, Alibaba’ya monopolcü uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle geçen hafta soruşturma başlatmıştı. Pekin hükümeti internet dünyasına getireceği yeni revizyonlarla söz konusu şirketlere gelirlerinin yüzde 10'u kadar ceza verebilecek.