Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 

Çin ile ortak girişim yatırım bankacılığı işine son veren Citigroup Inc., konuya yakın kaynaklara göre dünyanın en büyük ikinci semaye piyasasında tamamen kendisinin sahip olduğu menkul kıymet şirketi kurmayı planlıyor.

Son karar verilmediği için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, New York merkezli bankanın ilk olarak aracı kurum ve vadeli işlemleriyle Çin'deki saklama hizmetlerine odaklanacağını belirtti. Buna göre banka vadeli işlem lisansı için 2020 yılının ilk yarısında başvuruda bulunmayı planlıyor.

Çin'de menkul kıymetler piyasasına son girenlerden olan Citigroup, Çin'in finansal hizmet şirketlerinin tam yabancı sahipliğine izin verme kararı sonrasından ilk yararlanan küresel bankalar arasında bulunuyor. Çin'de menkul kıymetler düzenleyici kurumu geçen hafta yabancı kurumların 2020'den itibaren tam sahiplik için başvuruda bulunabileceğini açıkladı.

Citigorup'ın rakipleri JPMorgan Chase & Co. ve Goldman Sachs Group Inc. de Çin'deki menkul kıymet girişimlerinin tam sahipliğini istiyor.