Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc. bu haftadan itibaren iş gücünü azaltmaya devam ederek, koronavirüs pandemisi döneminde işten çıkarmalara ara verme taahhüdünü sona erdiren Wells Fargo & Co. gibi rakiplerinin arasına katılacak.

Bankanın Pazartesi günkü açıklamasına göre küresel iş gücü yüzde 1'den daha az etkilenecek. Son dönemdeki işe alımlarla birlikte çalışan sayısında sert bir düşüş olmayacak.

Gelir kaybı ihtimaliyle karşı karşıya olan banka pandeminin sürmesinden dolayı bu çeyrekte de kredi kayıpları için ayırdığı rezervlerini artırabilir. Ayrıca risk kontrollerini iyileştirmeye yönelik harcamaları da yıllar boyunca sürebilir.

Citigroup'un açıklamasında "Bir tek kişinin işten çıkarılması kararı bile çok zor, özellikle de bu zorlayıcı dönemlerde. Şirketin diğer bölümlerindeki boş pozisyonlara başvuru imkanı ve ayrılma paketleri de dahil olmak üzere herkesi desteklemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dendi.

Bu yıl 26 binden fazla kişiyi işe alan banka bu pozisyonların üçte birinden fazlasının ABD'de olduğunu belirtti. Banka ikinci çeyreğin sonu itibarıyla kabaca 204 bin kişi istihdam ediyor.

Citigroup bu yılın başında işten çıkarmalara ara vereceğini taahhüt etmesinin ardından geçen haftalarda yeniden başladı. Birçok şirket pandeminin etkisinin sürmesiyle birlikte maliyetlerini düşürmeye çalışıyor.