Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Coca Cola İçecek, yüzde 4,75 getiri oranıyla 7 yıl vadeli nominal değeri 500 milyon dolar olan tahvil ihraç etti.

Coca Cola İçecek tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:

Şirketimiz tarafından 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren üst düzey yöneticilerimizin de katılımı ile, bir dizi yatırımcı toplantısını yürütmek üzere HSBC Bank Plc., J.P. Morgan Securities Plc., Bank of America Merrill Lynch International and MUFG Securities EMEA Plc.'nin yetkilendirildiği daha önce duyurulmuştu.

Bu toplantılar, 144A Kuralı ve Regulasyon S'ye göre satışının yapılması planlanan yurt dışında borçlanma aracı ihracı ile ilgili düzenlenmiştir. Söz konusu borçlanma araçlarına ilişkin talep toplama süreci tamamlanmıştır.

İhraç edilecek borçlanma araçlarının nominal değeri 500 milyon ABD Doları, vadesi 7 yıl, itfa tarihi 20 Ocak 2029, kupon oranı yüzde 4,50, getiri oranı yüzde 4,75 olup, SPK'dan Tertip İhraç Belgesi'nin alınmasını, nihai dokümantasyonun akdedilmesini takiben ve bu tip işlemlerin genelde tabii olduğu diğer koşullara bağlı olmak üzere, satış işlemlerinin 20 Ocak 2022 tarihinde tamamlanması beklenmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler ayrıca kamunun bilgisine sunulacaktır.