Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Commerzbank Kur ve Gelişen Piyasalar Analisti Tatha Ghose yayımladığı araştırma raporunda, 2021 yıl sonu Dolar/TL tahminini 8,00’den 8,50’ye revize ettiğini söyledi.

Orta vadede politika faizinin yeniden yüzde 15 civarına düşürülmesini beklediklerini belirten Ghose, “Bundan sonra Türk Lirası’nda yukarı yönlü bir eğilim yeniden başlayarak kur 2021’de 8,50’ye 2022’de ise 9,50’ye çıkacak” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz beklentisini 100 baz puan olarak güncellediğini belirten Ghose, kredibilitesine karşı oluşan soru işaretlerine karşı TCMB’nin çabaladığını vurguladı.

Ghose, yıl sonunda Euro/TL ’nin 10,46 seviyesine ulaşmasını beklerken 2022 yılında 12,16 olmasını beklediğini belirtti.

Morgan Stanley de faiz beklentisini güncellemişti

Morgan Stanley ekonomistleri, 18 Mart’ta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklentilere paralel 75-100 baz puan faiz artırsa dahi Türk Lirası varlıklarda zayıflığın devam etmesini beklediklerini kaydetmişti.

Ekonomistler raporlarında “Yüksek enflasyon, petrol fiyatları ve zayıf kur nedeniyle TCMB'den önden yüklemeli 100 baz puan faiz artışı bekliyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Banka, “Piyasa beklentilerine paralel faiz artışı gelse dahi gelişen ülkelere yönelik zayıflıklar nedeniyle USD/TL’nin 7,75 seviyesinde dengeleneceğini ve CDS’in 350 civarında kalacağını düşünüyoruz” demişti.

“Beklentilerin üzerinde bir faiz artışı durumunda kazançların olacağını düşünüyor; buna karşın USD/TL ve CDS’lerin 2021’in düşük seviyelerini test etmesini beklemiyoruz” diyen Morgan Stanley, “Beklentilerin altında bir faiz artışı durumunda lira varlıkların zayıf seyri sürdürmesini ve kasım seviyelerini yeniden test etmesini bekliyoruz” diye eklemişti.