Advertisement

Columbia Üniversitesi Uluslararası ve Halkla İlişkiler Fakültesi Profesörü Mauricio Cárdenas, Dünya Ekonomik Forumu'nda Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Geçen sene enflasyonun yüksek olduğunu söyleyen Cárdenas, faiz oranlarının yukarı gitmesine ilişkin endişelerin olduğunu belirtti. Güney Amerika’daki merkez bankalarının pandemi sonrası “çok iyi bir merkez bankacılığı” sergilediğini kaydeden Cárdenas, bu ülkelere örnek olarak Brezilya ve Şili’yi verdi.

“Güveni yeniden inşa etmemiz gerekiyor” diyen Cárdenas, güveni inşa etmeden ekonomik problemlerle başa çıkılamayacağını belirtti. Dünya ekonomisinin karşı karşıya kaldığı en büyük riskleri değerlendiren Cárdenas, merkez bankalarının faiz indirimlerine başlayabilmesi için enflasyonun kararlı bir şekilde aşağı gelmesi gerektiğini söyledi. Cárdenas sözlerine şöyle devam etti:

“ABD-Çin arasındaki uzlaşmanın sağlanması için diğer ülkeler çaba göstermeli. Ukrayna’da ve Orta Doğu’da olanları düşündüğümüzde, dünya genelinde farklı ülkelerde sorunlar var. Güveni inşa edebilmek ve kapasiteyi artırabilmemiz için işbirliği gerekiyor. Yeni bir pandemi ortaya çıkabilir ve biz yeni bir pandemiyle başa çıkmaya hazır değiliz.