Advertisement

Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Dardanel'in ilk çeyrek bilançosu ve şirketin yeni yatırım planları hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Niyazi Önen, şirketin ilk çeyrek bilançosu hakkında yaptığı değerlendirmede, 2021 ciro beklentilerinin 185 milyon dolar olduğunu ve hedefin yarısını şimdiden gerçekleştirdiklerini açıkladı. Önen ayrıca, her yıl dolar bazında yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Şirketin yatırım planlarına ilişkin olarak açıklamada bulunan Önen, bedelli sermaye artırımı geliriyle satın alma ve yeni yatırım planları olduğunu, satın almalarla yakın coğrafyada inorganik büyüme gerçekleştireceklerine dikkat çekti.

"Fabrikamızda 700 kişiye istihdam sağlayacağız"

Konserve ton balığı üreticisi markası olan Dardanel yakın zamanda, Yunanistan’ın dondurulmuş deniz ürünleri pazarının önde gelen şirketlerinden G. Kallimanis SA’yı satın alma kararı vermişti. Öner, Kallimanis’in satın alınması hakkında şu detayları verdi:

“Kallimanis’i 6 milyon euro nakit ödeyerek alıyoruz. Bu satın alma, şirketimiz için çok iyi bir operasyon oldu. Kallimanis'in 200 milyon euro dondurulmuş gıda pazarı var. Enez’de işçilik arzı var, fakat hiç yatırım yok. Enez'de sadece balık konservesi üretecek olan fabrikamızda 700 kişiye istihdam sağlayacağız. Fabrikanın 1 yıllık üretimden sağlayacağı satış cirosu 105 milyon dolar olacak. Bunun yüzde 50’si de tamamen ihracat olan bir yatırım olacak.”