Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Temsilciler Meclisi’nin vergi hazırlamaktan sorumlu komisyonu, milyarderlerin varlıklarına vergi konulması teklifinin Başkan Joe Biden’ın sosyal harcamalar planının bir parçası olmadığını kaydetti. Açıklama Demokratların Biden’ın ekonomik paketinin ödemesini nasıl gerçekleştireceklerine ilişkin belirsizliği artırdı.

Gelirleri Artırma (Ways and Means) Komisyonu Başkanı Richard Neal, çarşamba günü yaptığı açıklamada, milyarderlere vergi getirilmesinin Kongre’den geçmesi için destek vermediğini kaydetti. Neal, bunun yerine, Temsilciler Meclisi’nin Senato ile 10 milyon dolardan fazla kazananların en üst gelir vergisi oranının üzerine yüzde 3 ek vergi getirilmesini görüştüğünü kaydetti.

Ancak milyarderlere vergi teklifinin yazarı Senato Finans Komisyonu Başkanı Ron Wyden, planın ölü olmadığını söyleyerek konu hakkında ısrarını sürdürdü ve her senatörün kurmaylarını komisyonunun bu gece teklifin nasıl işleyeceğine ilişkin düzenlenen brifinge gönderdiğini sözlerine ekledi.

Wyden “Son baktığımda, Birleşik Devletler Senatosu’nun da söyleyecek bir sözü olduğunu gördüm. Ve bu nedenle üyelerle çalışmamızı sürdürüyoruz” dedi.

Milyarderler vergisine Temsilciler Meclisi ve Senato’dan muhalefet, teklifin açıklanmasından ve Beyaz Saray’ın Biden’ın planı desteklediğini duyurmasından sadece birkaç saat sonra geldi. Bu durum, parti liderlerinden gelen iyimser açıklamalara karşın, Demokratların kendi iç gündemlerinin temel parçası üzerindeki çalışmaları tamamlama konusunda birbirlerinden ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. Banka hesapları için yeni rapor etme gereklilikleri gibi diğer bazı gelir kalemleri ve bunun yanında ailevi durumlar için izin gibi bazı ana politika maddeleri de sürekli değişiyor.