Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ernst&Young (EY), PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) ve KPMG Ukrayna savaşı sonrası Rusya’dan çıkma kararı alarak ülke ile iş bağlarını koparan şirketler arasına katıldılar.

EY konuyla ilgili yaptığı açıklamada Rusya’da bulunan iş kolu için yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve bu şirketin artık EY’nin küresel ağından ayrı olarak faaliyet göstereceğini duyurdu.

Şirket Rusya’daki operasyonunda 4 bin 700 kişinin çalıştığını ve EY’nin bundan sonra herhangi bir Rus hükümet organına, kamu sahipli kuruluşlara ya da yaptırıma konu kurum ve kişilere dünyanın hiçbir yerinde hizmet vermeyeceğini kaydetti.

PwC ise Pazar günü yaptığı duyuruda PwC Rusya’nın firmanın küresel ağından çıkarılacağını belirtirken KPMG de benzer önlemler alacağını açıkladı. PwC’nin Rusya ve Belarus’ta 3 bin 700, KPMG’nin ise 4 bin 500 çalışanı olduğu biliniyor.

PwC’nin çalışanlarına geçtiği bir bilgi notunda, “Bu anlamsız savaşı onlar istemediler” ifadelerine yer verilirken Rusya dışındaki PwC firmalarının yaptırımlara konu bütün kurum ve kişilerle ilgili projelerden çekileceği açıklandı.

KPMG de daha önce yaptığı duyuruda yaptırımlara konu müşterileriyle ilişkisini keseceğini açıklamıştı.

Dört büyükler olarak adlandırılan denetim firmalarından biri olan Deloitte ise 2 Mart’ta yaptığı açıklamada Rusya’daki işlerini ve varlıklarını gözden geçirdiklerini belirterek, “Deloitte şu anda Rusya Merkez Hükümetine herhangi bir hizmet vermiyor” ifadelerine yer verilmişti.