Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dijital dönüşümün iş süreçlerindeki etkisinin değerlendirildiği programda, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, Türkiye’de dijital dönüşüm gerçekleştirmiş kurumların istatistiklerinden hareketle ilk 3 yılda yüzde 15, sonraki yılda ise yüzde 22’lere varan kazanım elde edilmesinin mümkün olduğunu belirterek Eczacıbaşı ile işbirliklerini şu sözlerle değerlendirdi: “Eczacıbaşı topluluğunda 25 yıldır ilkleri yaparak geldiğimiz bir yapı mevcut. Teknoloji kullanımı, kurumsal dönüşümü, insan kaynağı, bilgi birikimi ve bu teknolojilerin kurumsal hayattaki izdüşümleri ilklerini yarattığımız bir kurum çalışması oldu.”

“Dijitalleşmeyen şirketler başarılı olamaz”

Dijital olmayan şirketlerin başarılı olma şansının bulunmadığının altını çizen Eczacıbaşı CEO’su Atalay Gümrah “Biz dijitali sonuna kadar kullanırken, ilk olarak teknolojinin yarattığı ortamları fırsata çevirerek nasıl rekabet avantajı elde edeceğimizi değerlendiriyoruz. Bu kapsamda 2000’lerde SAP entegrasyonunu başlattık ve bütün yapımızı SAP sistemleri üzerinde inşa ettik. 2018’de dijital dönüşüm için yol haritası çizmek üzere meşakkatli bir çalışma yaptık. Yaklaşık 6 ay boyunca tüm iş kollarımızın risklerine, fırsatlarına, başka sektörlerde olup bizde olmayanların neler olduğu konusuna odaklanarak avantaj yakaladık. 20 yıldır teknolojiye yaptığımız yatırımların, son dönemde yol haritalarını belirlemek ise rutin işlerimizi aksatmadan yapmamızı ve birçok pazarda çevik olmamızı sağladı” şeklinde konuştu.

Taleplerini veri ile destekleyen bir organizasyona dönüşmeye çok önem verdiklerinin altını çizen Atalay Gümrah, “Verilerimizi analiz etmek ve bunların kaynaklarına ulaşmak için Eczacıbaşı Bilişim altında bir DNA laboratuvarı kurduk. Tabi teknolojiyi satın almak ile iş bitmiyor. Bu yüzden çalışma arkadaşlarımızın yetkinlik değerlerinin güncellenmesi için sürekli olarak dijital olgunluk testlerimizi yapıyor ve insan kaynağı alanında gelişime değer verdiğimizi gösterdiğimiz projeler hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dijital dönüşümün mihenk taşı: İzlenebilirlik ve kolaylık


Dijital dönüşümün insanların hayatında kolaylık sağlaması gerektiğinin öne çıkaran Atalay Gümrah, “SAP’nin hem çalışanımıza hem paydaşlarımıza kolaylık getirdiğini görürken, izlenebilirliğin dönüşümde çok kritik bir yere sahip olduğunun farkına vardık. Yarınki siparişi bugünden tahmin edebiliyorsak veya belli bir uygulamanın sonuçlarını 2 ay önceden görebiliyorsak bu çok önemli bir avantaj elde ettiğimiz anlamına geliyor. Bu yüzden birçok özellikle lojistik alanlarında yaptığımız çalışmalarla öngörüyü sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.