Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ülkemiz metal sektörünün 250 lider şirketini temsil eden MESS, Dünya Ekonomik Forumu’nun sadece 13 ülkenin yer aldığı Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezleri Ağı’nda Türkiye’yi temsil edecek. MESS ve Dünya Ekonomik Forumu’nun bu iş birliği çarpan etkisi yaratarak Türkiye’yi Dördüncü Sanayi Devrimi’nin bölgesel merkezi haline getirecek.

Türkiye’ye dijital dönüşüm alanında eşik atlatacak bu gelişmenin detaylarını ve iş birliğinin ilk meyvelerini paylaşmak için başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olmak üzere MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, ve Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezleri Ağları Genel Müdürü Murat Sönmez bloomberght.com’da bir araya geliyor.

10 Aralık tarihinde saat 10.00’de bloomberght.com adresi üzerinden canlı yayınlanacak bu tarihi buluşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dünya Ekonomi Forumu Kurucusu Klaus Schwab da video mesajlarıyla katılacak.

İşbirliğinin detaylarının ve ülke ekonomisine faydasının paylaşılacağı konuşmaların ardından ‘Ortak Geleceğimiz İçin İnovasyon ve Teknolojiye Uyum’ konulu panel yer alacak. Panelde Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zeka teknolojilerinde yönetişim ve etik değerler konularında 3 ana soruya yanıt aranacak.

Panele alanında dünyaca bilinen, uzman konuşmacılar katılıyor:

  • Prof. Raja Chatel/ Sorbonne Üniversitesi: Otonom Akıllı Sistemlerin Etik Kullanımı Küresel İnisiyatifi (IEEE Global Initiative on Ethics of Autonomous and Intelligent Systems) Başkanı
  • Dr. Norihiro Suzuki-san: Hitachi Global-Chief Technology Officer
  • Emmanuel Lagarrigue: Schneirder Electric Global Chief Innovation Officer