Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tofaş'ın ana hissedarlarından Stellantis Tofaş'ın ürettiği üç ana araçtan biri olan Doblo'nun yeni modelinin İspanya'daki fabrikaya kaydırılması kararını alırken, Tofaş'ın üreteceği yeni modeller konusunda değerlendirmelerin devam ettiği açıklandı.

Tofaş'ın 2000'li yılların başında üretime aldığı hafif ticari araç Doblo, şirketin ihracat ağırlıklı bir üreticiye dönmesine katkıda bulunmuştu. Doblo'nun üretiminin bu yıl sonunda sona ermesi planlanırken, yeni modelin Tofaş tarafından üretilip üretilmeyeceği Stellantis tarafından değerlendiriliyordu.

Stellantis tarafından yapılan açıklamaya göre hem elektrik hem de akaryakıt motorlu tahrik sistemine sahip olacak yeni Doblo, şirketin İspanya'daki Vigo fabrikasında üretilecek.

Tofaş tarafından yapılan açıklamada Doblo'nun üretiminin 2023 sonuna kadar uzatılması ve Doblo'nun yerini alacak ürünler için değerlendirmelerin devam ettiği belirtildi.

Ancak Tofaş'ın açıklamasına göre Doblo'nun üretimi uzatılsa bile ihraç pazarları arasında Tofaş'ın ana ihracat pazarı Avrupa ülkeleri yer almayacak. Doblo'nun üretimi iç pazar ve Ortadoğu, Afrika ve Kuzey Amerika pazarı için devam edecek.

Doblo geçen yıl sonu itibarıyla 77 bin 520 adet ile Tofaş'ın üretiminin üçte birini oluşturuyordu. Tofaş Doblo'nun yanı sıra binek model Egea ve daha ufak bir hafif ticari araç platformu olan MCV'yi üretiyor.

Yılda 450 bin kapasite üretim kapasitesine sahip olan Tofaş, geçen yıl yaklaşık 229 bin araç üretti.