Advertisement

Doğan Grubu, Gama Recycle'ın yüzde 70'ini alacağını açıkladı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Öncü GSYO); tekstil, pet şişe ve ambalaj atıklarını geri dönüştürerek polyester elyaf, rejenere elyaf ve farklı tiplerde geri dönüştürülmüş iplik üretim alanında faaliyet gösteren Gama Recycle Sürdürülebilir Teknolojiler A.Ş. (Gama Recycle) sermayesinin yüzde 70'ine denk gelen payların satın ve devir alınmasına ilişkin olarak Kaplan Holding A.Ş. (Satıcı) ile mutabakata varıldığı belirtildi.

Açkılamaya göre, söz konusu işlemde; Gama Recycle'ın şirket değeri 159,9 milyon dolar ve özsermaye değeri ise 49,6 milyon dolar olarak dikkate alındı.

Gama Recycle sermayesinin yüzde 70'ine denk gelen payların iktisap bedeli; bir kısmı Satıcı'ya nakit ödeme, kalan kısmı ise mali yapının güçlendirilmesi amacıyla Gama Recycle nezdinde yapılması planlanan sermaye artışlarında Satıcı adına ödemeler niteliğinde olmak üzere (kapanış bedel uyarlamalarına tabi olmak kaydıyla) toplam 34,7 milyon dolar olacak.

Açıklamada, "Satıcı'ya nakit ödeme ve Gama Recycle nezdinde yapılması planlanan sermaye artışlarında gerek Öncü GSYO ve gerekse de Satıcı adına ödemeler dikkate alındığında; Öncü GSYO açısından (kapanış bedel uyarlamalarına tabi olmak kaydıyla) toplam yatırım tutarının 83 milyon ABD Doları olacağı öngörülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Pay devir işleminin, Rekabet Kurumu başvurusu ve onayının ardından; üzerinde mutabık kalınan tüm kapanış koşullarının yerine getirilmesini takiben tamamlanması hedefleniyor.

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş söz konusu satın almayla ilgili olarak "GAMA’nın yerel ve global markalarla ilişkilerini ve inovasyon odaklı çalışmalarını güçlendirerek artırması için yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki GAMA uluslararası alanda da büyüyerek ülkemize ve sanayimize daha da güçlü bir şekilde değer katmaya devam edecek” dedi.