Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD'de teşvik görüşmelerinin çıkmaza girmesinden kaynaklı baskıyla G – 10 paralarının çoğu karşısında düştü. Risk iştahı Washington ile Pekin arasındaki gerginliğin daha fazla tırmanmamasından destek buldu.

Traderların, ABD ile Çin'in ilk faz ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmeleri ertelemek üzere adım atmasını anlaşmanın yolunda olduğu şeklinde yorumlaması algıyı iyileştirdi.

Avustralya Doları, Yeni Zelanda'da koronavirüs vakalarının tırmanışa geçmesiyle birlikte faizlerin sıfırın altına gerileyebileceği yönündeki spekülasyonun ardından Yeni Zelanda Doları karşısında 2018'den bu yana ilk kez 1.10 seviyesini aştı.

Malayan Banking Bhd. stratejisti Fiona Lim, “Dolar, ABD – Çin ticaret anlaşmasıının yeniden gözden geçirilmesinin ertelendiğiyle ilgili haberlerin ardından zayıf seyrediyor gibi görünüyor. Piyasalar bunu ticaret anlaşmasının yakın gelecekte muhtemelen yürürlükte kalacağı şeklinde algıladı. Bu, risk iştahı için pozitif ve dolar için negatif.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.1 düşüşle kayıplarını dördüncü güne taşıdı. Avustralya Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.1 tırmanarak 0.7178'den işlem gördü. Avustralya Doları/ Yeni Zelanda Doları yüzde 0.2 yükselerek 1.0987 oldu.

IG Asia Pte. Piyasa stratejisti Jingyi Pan, “ABD'de somut bir mali plan olmaması dolar üzerinde baskı oluşturuyor. ABD'de Çinli teknoloji şirketlerine yönelik yeni bir yasak olmamasından dolayı piyasalarda bir miktar rahatlama da var. Bu da algıyı iyileştirerek doların zayıf kalmasını sağlıyor.” dedi.