Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, koronavirüs aşısının geliştirilmesine ilişkin ilerlemeler ile birlikte artan risk iştahı sonrası son bir haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren endeks yüzde 0.4 geriledi.

Euro dolar karşısında son dönemdeki yukarı trendini sürdürdü ve 1.1445 seviyesine kadar çıkarak 10 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Piyasada dikkatler Perşembe günü gerçekleştirileek Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika toplantısına çevrilirken, Avrupa Birliği'nin (AB) bu hafta gerçekleştirilecek zirvesi de dikkatleri üzerinde topluyor.

Risk iştahı hareketin hızını belirlerken, yen dolar karşısında yükseldi ve yükseliş, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın getiri eğrisi kontrolünün önemine yaptığı vurgu ve Japonya bankalarının içinde bulunduğumuz dönemde dolar fonlama sorununun olmadığını söylemesi ile hız kazandı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 düşerek 106.94 seviyesine kadar geriledi. Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0.2 kayıpla 1.1428 seviyelerine düştü.