Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Japon Yeni, ABD – Çin ticaret görüşmelerinin sonucuna ilişkin giderek artan iyimserlikten kaynaklı azalan güvenli varlık talebinin etkisiyle dolar karşısında bir ayın en sert haftalık kaybına yöneldi.

Yen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Pekin ile üst düzey görüşmelerin ilk gününün “çok iyi” gittiğini söylemesi sonrasında Cuma günü bir haftanın en düşük seviyesini gördü. ABD hisse vadelileri tırmanarak Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları gibi riske duyarlı paraları destekledi.

Dolar iki haftanın düşüğüne yakın seviyelerde dalgalandı ve ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri önceki gün 9 baz puan artmasının ardından fazla değişmedi. Diğer G – 10 paraları dar bantlarda işlem gördü.

Societe Generale (Tokyo) para piyasası satış birimi yöneticisi Kyosuke Suzuki, “ABD ile Çin'in kısmi bir ticaret anlaşmasına varacağına ilişkin umutlar yüksek.” dedi.

Dolar/yen paritesi 108.13 ile 1 Ekim'den beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından TSİ 10:45'te 107.93 ile önceki kapanışa göre yatay seyretti. Parite bu hafta yaklaşık yüzde 1 yükseldi.

Doların 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Gösterge endeks ikinci haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.67'de fazla değişmedi.