Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, çeyrek sonu talebi ve ABD'de rekor sayıdaki yeni koronavirüs vakalarına ilişkin endişelerinden destek bularak önemli paralar karşısında yükseldi.

ABD Hazine tahvilleri, ABD'deki yeni vaka sayısının Perşembe günü 37 bini aşmasının ardından yükseldi. Teksas yeniden açılmayı durdurdu. Houston'da yoğun bakım kapasitesi doldu.

Diğer G - 10 paralarının çoğu dar bir bantta kalırken, yatırımcılar Perşembe günü açıklanan ABD işsizlik başvuruları verisini değerlendiriyor. İşsizlik haklarından yararlanma başvuruları ABD'de toparlanmanın geçen hafta yavaş kaldığını gösterdi.

Tokai Tokyo Research Institute Co. kıdemli tahvil ve Döviz stratejisti Hideki Shibata, "ABD koronavirüs enfeksiyonlarında ikinci dalganın eşiğinde gibi görünüyor. Piyasa bunu kademeli olarak fiyatlıyor ve bu dolar için destekleyici." dedi.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 tırmandı. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 0.68 oldu. Dolar/yen paritesi 107.16 seviyesinde kaldı.