Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Avustralya'da bir eyaletin kısmi karantina kararı alarak koronavirüs enfeksiyonlarının yeniden yükselişe geçtiğine ilişkin endişeleri güçlendirmesinin ardından G - 10 paralarının tamamı karşısında yükseldi.

Avustralya Doları, ülkenin nüfusu en yüksek ikinci eyaletinde bazı bölgelerin dört haftalığına kapatılmasıyla geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Hong Kong'da Canadian Imperial Bank of Commerce Asya makro strateji birimi yöneticisi Patrick Bennett, "Tüm dünyada, Avustralya da dahil, yeniden gündeme gelen salgınlar endişe kaynağı. Dolar bu ortamda güvenli varlık olarak iyi performans gösterdi ve daha fazla yükseliş muhtemel." dedi.

Yen yatırımcıların Tokyo işlemlerinde Japon parası karşısında dolar almasıyla geriledi. Traderlar Londra senasında çok daha büyük bir akım bekliyor.

ABD'de Hazine tahvilleri çoğunlukla eğri boyunca yatay seyretti. 10 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 0.62 oldu. Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 tırmanarak 107.78'den işlem gördü ve Mart sonundan bu yana yükselişini yüzde 0.2'ye çıkardı.