Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar önemli piyasa paraları karşısında iki yılın zirvesin görmesinin ardından Cuma günkü işlemlerde haftalık kaybına yöneldi.

Yatırımcıların Çin – ABD ticaret anlaşmazlığının ABD ekonomisini düşünülenden daha fazla etkileyeceği endişesinden kaynaklı düşük ABD tahvil faizleri, doların seyrinde etkili oluyor.

Doları baskı altında tutan diğer bir unsur ise Fed'in dünyanın en büyük ekonomisi desteklemek için bu yıl faiz indirimine gideceği yönündeki artan beklentiler oluyor.

Doların altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) önceki seansta 98.371 ile iki yılın zirvesinden gerilemesi sonrasında TSİ 08:42'de 97.858 puanda fazla değişmedi. Gösterge endeks bu hafta yüzde 0.14'lük kaybına hazırlanıyor.

Mizuho Securities baş Döviz stratejisti Masafumi Yamamoto, ABD – Çin ticaret gerginliğinden dolayı, “Piyasaların ABD ekonomisi ve ABD hisseleri üzerindeki en negatif potansiyel etkiyi fiyatladığını” belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü ABD'nin Huawei'ye yönelik şikayetlerinin ABD – Çin ticaret anlaşması çerçevesinde çözülebileceğini söyledi. Trump, Çinli telekomünikasyon devinin “çok tehlikeli” olduğunu belirtti.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.327 civarında seyretti.

Reuters