Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.74 seviyelerinde günü tamamlayan dolar bu sabaha yatay seyirle başladı.

Dün açıklanan Kasım ayı enflasyonu aylık % 0.38, yıllık % 10.5 olarak beklentilerin altında kaldı, ancak yıllık bazda 2 ay sonra yeniden çift haneye çıktı. Veri sonrası dolar 5.73'e çekildi.

ABD Başkanı Donald Trump dün NATO Zirvesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi ilişkileri olduğunu, Türkiye'nin iyi bir NATO üyesi olduğunu belirtti. Trump Türkiye’ye yaptırım konusuna 'baktıklarını' söyledi, Türkiye'nin ABD'den Patriot satın almak istediğini fakat Obama yönetiminin izin vermediğini belirtti.

Işık FX NATO Zirvesi'nden gelen açıklamaların kurdaki volatil hareketlerde etkili olduğunu belirterek "Şu anda 5.75 etrafında bir fiyatlama görmekteyiz. Gelebilecek haber akışları sonrasında yukarı tarafta 5.79 direnci aşağı tarafta ise 5.7000 desteğini önemini korumaya devam ediyor. 5.79'un kırılması durumunda ilk etapta 5.8230 direnci hedef haline gelebilir" değerlendirmesini yaptı.

Dolar sabah saatlerinde 5.74'te, euro 6.36'da, sepet kur 6.05'te yatay seyrediyor. BIST 100 Endeksi dün günü % 1'in üzerinde düşüşle tamamladı.

Bu sabah itibariyle çoğu para birimi dolar karşısında yatay seyretti, en fazla düşen para birimi ise % 0.6 ile Güney Kore wonu oldu.


İçeride bugün Kasım ayı reel efektif döviz kuru endeksi, ABD'de özel sektör istihdam verisi takip edilecek.