Advertisement
HABERLER ABONE OL

FED'in sınırsız tahvil alım adımının risk iştahının artırmasıyla dün 6.38'e kadar çekilen Dolar/TL günü 6.4171'de tamamladı. Kur bu sabah itibariyle 6.45'in üzerinde seyrediyor.

Euro bu sabah 7.05'te, sepet kur yüzde 1'e varan artışla 6.76'da...ABD dolar endeksi de sınırlı düşüşte. 

Küresel piyasalara koronavirüs salgını damga vurmaya devam ederken dünya çapında hükümetlerin ve Merkez Bankalarının ekonomiyi desteklemek için attığı adımlar piyasalardaki baskıyı bir nebze hafifletiyor. Son olarak virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bini aştığı ABD'de Senato virüsle mücadele etmek için 2 trilyon dolarlık tarihi teşvik paketini onayladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 59'a çıktığını bildirdi.

Rabobank Stratejistleri Jane Foley ve Piotr Matys dün yolladıkları bir notta doların birkaç hafta içinde düşebileceğini belirterek "Küresel ekonominin yeniden güçlendiğine dair güven oluşmaya başladığında doların birçok para birimi karşısında yeniden güçleneceğini düşünüyoruz" yorumunu yaptı. 

Bugün yurtiçinde kritik bir veri bulunmazken ABD'de son çeyrek büyüme verisi takip edilecek. Yine bugün açıklanacak ABD işsizlik maaşı başvurularının ise salgın nedeniyle sert yükselmesi bekleniyor.