Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in görüşmesinin ardından Suriye'de 120 saatlik ateşkes ilan edileceği haberiyle Dolar/TL dün % 1'den fazla gerileyerek 5.8168'e kadar geriledi. Dolar bu sabah da düşüşünü sürdürerek % 1'lik kayıpla 5.7585'e kadar geriledi. Euro da % 1'in üzerinde kayıpla 6.41'e geriledi. Dün New York'ta işlem gören iShares MSCI Turkey ETF'si haberle birlikte % 4 yükseldi.

Dün günü % 0.8 artışla tamamlayan BIST 100 Endeksi de bugüne % 3.7'lik sert yükselişle başladı. Halkbank hisseleri açılışta % 7.2 arttı.

Bundan sonra taraflardan gelecek açıklamalar veya operasyonun seyrine dair haber akışları fiyatlamalarda belirleyici olacak.

Şeker Yatırım yolladığı notta kur hareketine dair "Kurda görülen geri çekilmenin devamı halinde 5.7680 ana desteğini takip edeceğiz. Ancak fiyatlamaların 5.7680 ana desteği üzerinde kalması halinde TL lehine işlemlerin bu seviye ile sınırlı olabileceğini ve yükselişin yeniden tetiklenebileceğini belirtmek isteriz. Yaşanabilecek olası yükselişlerde 5.9760 direnci güncelliğini korumakta" ifadesini kullandı.

Ünlü Menkul Değerler ise ciddi baskı yaratan bir riskin geride kalması ile TL’nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışarak daha iyimser bir zeminde hareket edeceğini söyledi.

Notta "Gün içinde özellikle 5,78-5,80 bandının aşağı yönlü geçilmesi TL  lehine hareket alanının da genişlemesini sağlayacağı için teknik açıdan riskli bölgeden de çıkılmasına da yardımcı olacaktır." ifadelerine yer verildi.      

Bugünün devamında ekim ayına ilişkin TCMB beklenti anketi piyasaların radarında olacak.