Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Güne yatay bir başlangıç yapan Dolar/TL kuru kademeli olarak yükseldi ve 7,50 seviyesinin üzerini gördü.

Küresel piyasalarda dolar yükseliş kaydederken, Euro/Dolar paritesi de 1,2106 ile 1 ayın en düşük seviyesini test etti.

Piyasalarda fiyatlamalarda Biden'ın açıkladığı destek paketi ve ABD'de beklentilerden kötü gelen perakende verilerinin etkisi izlendi.

Biden’ın açıkladığı pandemi destek planı Kovid-19 ile mücadeleye 400 milyar dolar, vatandaşlara doğrudan ödenecek çeklere 1 trilyon dolardan fazla ve topluluklar ile şirketlere 440 milyar dolar yardım öngörüyor.

ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.10 civarında seyrediyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi, günü yüzde 0.81 düşüşle 1,546 puandan tamamlamasının ardından haftanın son işlem gününe 0.63 düşüşle 1,536 puandan başladı. Endeks yüzde 1.2'nin üzerinde düşüşte.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ocak ayına ilişkin Beklenti Anketi'ni yayımladı.

TCMB anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 11.15 oldu. Önceki yüzde 10.84 idi. Yıl sonu büyüme beklentisi yüzde 3.8'den 3.9 oldu.

Erdoğan: Mali disiplinden taviz vermemekte kararlıyız

DEİK Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek faizleri eleştirirken, mali disiplin vurgusu yaptı.

Enflasyonla mücadele vurgusunu yineleyen Erdoğan, Türkiye'nin yüksek faizle bir yere varamayacağını ve yüksek faize karşı olduğunu belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin küresel ticaretteki payının ilk kez yüzde 1'i geçtiğini ifade eden Erdoğan, bu yıl ihracatçıya yönelik destek ödemelerinde hedefin 4,1 milyar TL'ye ulaşmak olduğunun altını çizdi.