Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL güne 5.95 sınırında başladı. Kur daha sonra 5.9603'e kadar yükseldi.

Piyasalar bugün akşam saatlerinde Fed'in faiz kararını takip edecek. Faiz oranlarında değişiklik beklenmezken Başkan Powell'ın basın toplantısındaki açıklamalarının kura etkisi olabileceği belirtiliyor.

Info Yatırım "karar ve karar ardından 22:30’da yapılacak olan basın toplantısı ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Bu artış USDTRY paritesinde hareketliliği de etkileyecektir. Fiyatlamalarda 5.92 seviyesi şuan için destek gibi duruyor. 5.92 seviyesinin üzerindeki fiyatlamalarda diğer direnç noktaları takip edilebilir. Aşağı yönlü kırılmalarda ise 5.92 seviyesinin geçilmesi gevşemeyi hızlandırabilir." değerlendirmesini yaptı.

Dün günü hafif düşüşle tamamlayan Borsa ise bu sabaha artışla başladı. Gedik Yatırım borsa harektine ilişkin "Küresel risk iştahı dün bir miktar toparlanma kaydederken, BIST-100 Endeksi küresel hisse piyasalarına kıyasla negatif bir ayrışma göstererek günü 120 bin puan altında tamamladı. BIST-100 Endeksi'nde 119.000 seviyesini kısa vadede güçlü destek olarak izlemeye devam ediyoruz. 119.000 desteğinin kırılması durumunda 116.000 seviyesine kadar düzeltme hareketinin hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Fed kararının yanı sıra yarın Merkez Bankası'nın açıklayacağı enflasyon raporu ile Cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye kararı piyasaların radarında olacak.