Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yeni haftaya yatay seyirle 5.75 civarında başlayan dolar daha sonra 5.73'e geriledi.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesinden somut mesajlar çıkmaması kur üzerinde sınırlı etkiye neden olmuştu.

Kasım ayında 5.68 - 5.79 aralığındaki bantta hareket eden kur geçen hafta da 5.75 civarında seyretmiş, haftayı % 0.16 düşüşle tamamlamıştı.

Euro bu sabah 6.35 - 6.36'da, sepet kur 6.04'te işlem görüyor.

Geçen hafta % 2'den fazla artan BIST 100 Endeksi ise bugün 106 bin seviyesini aşarak yılın en yüksek seviyesini gördü.

Şeker Yatırım Borsada yükseliş trendinin sürebileceğini belirterek "Gün içinde Cuma günkü güçlü yükseliş sonrası kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak kullanılması ve yükseliş trendinin korunması beklenmektedir." değerlendirmesini yaptı.

"5.70 - 5.79 ARASINDA SIKIŞTI"

Işık FX Dolar/TL 'nin 5.70 - 5.79 arasında sıkıştığını, Suriye meselesi başta olmak üzere jeopolitik ve siyasi risklere yönelik haber akışlarının bu sıkışmanın bozulmasında rol oynayabileceğini belirtti.

Ünlü Menkul Değerler 10 günü aşkın süredir net bir yön tayin etmekte zorlanan dolar/TL'nin ağırlıklı olarak 5,74-5,78 bandında işlem gördüğünü belirtti ve "Bu durum kurun yön tayin etmekte kararsız olduğunu gösterirken yeni haftaya da aynı bölgede başlıyoruz. Fiyat  değişimlerin sınırlı kalması ile teknik görünüm de anlamlı bir değişime işaret etmiyor. ABD  ile Türkiye arasındaki ilişkileri etkileyecek bir haber akışı ya da ticaret anlaşmasına ilişkin bir ilerleme söz konusu olmadıkça kurun söz konusu destek ve direnç bölgeleri arasındaki seyrinin bu hafta da  devam edeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı konuşmada faizlerin daha da ineceği mesajını verdi. Erdoğan "Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5a kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da 2020'de tek haneli rakama inecek" ifadesini kullandı.