Advertisement
HABERLER ABONE OL

Örgüte göre, Avrupa bölgesinde şimdi 78 milyon vaka var ve bu rakam Güneydoğu Asya, Doğu Akdeniz, Batı Pasifik ve Afrika’da rapor edilen vakaların toplamından daha fazla. Geçen hafta, Avrupa ve Orta Asya, tüm dünyada rapor edilen Kovid-19 kaynaklı can kayıplarının yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Salgın Avrupa’da son dört haftalık dönemde, havaların soğumasının kapalı alanlarda daha fazla sosyalleşmeyi getirmesi ve birçok ülkenin kısıtlamaları gevşetmesinin etkisi ile hız kazandı. Örgüt defalarca pandeminin henüz sona ermediğini ve hükümetlerin maske takma ve aşılama gibi kamu sağlığı tedbirlerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa bölge direktörü Hans Kluge, Perşembe günkü basın brifinginde, “Güvenilir bir projeksiyona göre, eğer bu şekilde gidersek, Avrupa ve Orta Asya’da gelecek yıl 1 Şubat’a kadar yarım milyon daha Kovid-19 kaynaklı can kaybı görebiliriz” dedi ve birçok ülkenin bu süreçte bazı dönemler hastane yatak kapasitesi konusunda baskı ile karşılaşabileceğini sözlerine ekledi.