Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Akıllı Para programında Cumhur Örnek'e konuk olan Hewitt ABD ile Çin'in ticaret konusunda kapsayıcı bir anlaşma yapmasının küresel ekonomik büyümeyi destekleyeceğini, bunun da altın fiyatları için ters rüzgar oluşturacağını ancak kapsayıcı bir ticaret anlaşması ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti.

Hewitt altın fiyatlarında son dönemdeki yükselişte Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye gitmesi, Brexit müzakereleri gibi birçok neden olduğunu ifade etti.

Merkez Bankaları'nın altın rezervlerini geçen sene rekor seviyelerde artırdığına dikkat çeken Hewitt Rusya Merkez Bankası'nın son birkaç yıldır dolar rezervini azaltıp altın rezervini artırdığını, Türkiye'nin de altın rezervlerini artırmaya devam edeceğini söyledi.

"Altını destekleyen faktörler neler?" sorusuna ise Hewitt; "Finansal piyasa belirsizlikleri, ticaret gerilimi, İngiltere'de Brexit belirsizliği, Fed'in bu yıl bir kez daha faiz indireceği beklentisi ve Avrupa MB'nin parasal genişlemeye başlaması." yanıtını verdi.  

Hewitt kapsayıcı ticaret anlaşması yapılmasının, jeopolitik gerilimlerin azalması ve faizlerin artmasının ise altını düşürecek faktörler olacağını ama bunların yakın vadede gerçekleşmeyebileceğini belirtti.