Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyüğü olacak Ant Group'un halka arz sürecinde yatırımcıların yoğun bir talep gösterdiği görülüyor.

35 milyar dolarlık büyüklüğüyle dünyanın en büyüğü olacak halka arza bireysel yatırımcılardan 872 kat talep geldi. Gelen talep tutarı 3 trilyon doları buldu. Bireysel yatırımcılardan gelen bu talep Çin açısından yeni rekor seviyelere işaret etti.

Ant’ın halka arz büyüklüğü 34,5 milyar dolar olarak öngörülüyor. Talebin karşılanması için ek hisse seçeneğinin kullanılmasıyla bu miktarın 5,2 milyar dolar daha artacağı tahmin ediliyor. Saudi Aramco'nun geçen yıl gerçekleşen halka arzı 29 milyar dolar olmuştu.

Halka arz büyüklüğü şirketin değerlemesini dikkat çekici boyutlara taşıyor. Yaklaşık 315 milyar dolar olarak öngörülen şirket değeri, Mısır, Şili ve Finlandiya gibi ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılalarını geride bırakıyor.

2014'te kurulan Ant Group, Alibaba Holding’in online ödeme iştiraki olarak dünyanın en değerli finansal teknoloji şirketlerinden biri haline geldi. Dünya genelinde küresel ödeme çözümleri sunan şirket, hizmet sektörünün dijital dönüşümünü destekleyecek altyapı ve platformları oluşturmayı hedefliyor.

Ant Group’un halka arzından sonra şirketin kurucusu Çinli milyarder Jack Ma'nın dünyanın en zengin 11. kişisi olacağı öngörülüyor.