Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen ekonomi basını başarı ödülleri sahiplerini buldu. Çeşitli dallarda verilen ve bu yıl 14.'sü düzenlenen yarışmada, "Yılın Ekonomi Programı" ödülüne Barış Esen'in hazırlayıp sunduğu Bloomberg HT'de yayınlanan “Küresel Piyasalar” programı layık görüldü.

32 kişilik jürinin puanlamalarıyla bu yıl 14 dalda ödül takdim edildi. Çarşamba akşamı İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Eminönü'ndeki genel merkezinde hibrit olarak düzenlenen törene İTO, TİM, DEİK, ASKON Başkanları ve iş dünyası STK'larının başkanları ile 90'a yakın davetli, Zoom üzerinden de çok sayıda izleyici katıldı.

"Gazeteciye büyük görev düşüyor"

Ödül töreninde konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Gelişmiş ülkeler ile bizim gibi gelişmekte olan ülkeler ve bütün dünya, ciddi bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya bulunuyor. Tedarik zincirinin kopması, korumacı eğilimler, bölgesel güçlerin tekrar sahneye çıkması gibi gelişmeler, sıkıntıları daha da artırıyor. Dolayısıyla bu süreç sonrasında kazananın ülkemiz olması için hepimize ve bilhassa ekonomi gazetecilerine büyük görev düşüyor. Çünkü bu dönemde iş dünyasını ve halkımızı doğru bilgiyle donatıp doğru yönlendirecek olan sizlersiniz." ifadelerini kullandı.