Advertisement
HABERLER ABONE OL

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyükelçi Güven Mektupları Takdim Töreni'ne katılacak, Brunei Büyükelçisi Noni Zurainah Haji, Somali Büyükelçisi Fathudin Ali Muhammed ve İspanya Büyükelçisi Cristina Latorre Sancho'yu kabul edecek.

(Ankara/14.00/14.15/14.45/15.15)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yapay Zeka Politikaları Derneğinin düzenlediği "AI Tomorrrow Summit" etkinliğine ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/09.30/14.00)

- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek.

(Ankara/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Boğaziçi Üniversitesi'nde Etki Yatırım Zirvesi'ne ve "AI Tomorrow Summit" etkinliğine katılacak.

(İstanbul/10.30/Ankara/15.45)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma Bakanları Konseyinin kapalı oturumuna katılacak, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri Tatiana Molcean ve BM Yol Güvenliği Fonu Başkanı Nneka Henry ile ikili görüşme yapacak, "Ulaştırma Altyapısı ve Küresel Bağlantısallığın Yeniden Tesisi İçin İşbirliğine Odaklanmak" başlıklı bakanlar oturumuna iştirak edecek, IRU Genel Sekreteri Umberto De Pretto ve IRU Başkanı Radu Dınescu ile ikili görüşme gerçekleştirecek, Avrupa Demiryolu Tren ve Altyapı İşletmecileri Topluluğu İcra Direktörü Alberto Mazzola ile görüşecek, "Yeşil ve Dayanıklı Lineer Ulaştırma Altyapısının Sağlanmasında Dijitalleşmenin Gücü" etkinliğine iştirak edecek.

(Almanya)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu toplantısında alınan faiz kararı ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara14.00/14.30)

4- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), haftalık bankacılık sektörü verilerini duyuracak.

(Ankara/14.00)

5- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı Tüketici Güven Endeksini, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıl vadeli avro cinsi tahvil ile kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ve Venezuelalı mevkidaşı Yvan Gil ile ayrı ayrı ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.15/18.15)

2- İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını karadan Refah kentine genişletmesi ve bölgedeki insani krizin yansımaları izleniyor.

(Gazze/Kudüs)

3- Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın cenazeleri defnedilecek.

(Meşhed/Tahran)