Advertisement
HABERLER ABONE OL

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den

- İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı gerçekleştirilecek.

- Genel Kurulda Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek.

- KİT Komisyonunda Türkiye Taşkömürü Kurumu ve müesseselerinin 2019 ve 2020 hesapları görüşülecek. (TBMM/10:30/14:00/14:30)

EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hedef 2053: Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı'na iştirak edecek. (Ankara/10:30)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Creativity Network Proje Tanıtım Toplantısına, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Olağan Genel Kuruluna ve VRV Üretim Tesisi açılışına katılacak. (İstanbul/09:30/11:30/Sakarya/15:00)

3- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun 15. Yıl Değerlendirme Toplantısı ve Yatırımcı Buluşması'na iştirak edecek. (Ankara/18:30)

4- TÜİK, Ocak-Mart dönemi yapı izin istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10:00)

5- "Davos Zirvesi" olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) İsviçre'nin Davos kasabasında devam edecek. (Davos)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yad Vashem Holokost Müzesini ziyaret edecek, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile görüşecek ve ortak basın açıklaması yapacak, İsrail Turizm Bakanı Yoel Razvozov ile bir araya gelecek.

- Çavuşoğlu, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Kudüs İslam Vakfı’nı ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret edecek, Tel Aviv'de İsrail-Türkiye İş Konseyi Üyelerini kabul edecek, İsrail’deki Türkiyeliler Birliğine ziyarette bulunacak. (Batı Kudüs/Tel Aviv)