Ekonomi ve siyaset gündemi - 9 Haziran 2026
-
Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar...
1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Milli Güvenlik Konferansları Açılış Töreni'ne katılacak.
(Ankara/14.00)
2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.
(TBMM/13.30)
EKONOMİ FİNANS
1- Anadolu Ajansı öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği ve Valiliğin koordinasyonunda düzenlenen "AA Kent Ekonomileri Zirvesi Gaziantep-Halep" etkinliği, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
- Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Muhammed Nidal eş-Şaar da etkinliğe iştirak edecek.
(Gaziantep/09.30-16.45)
2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kentler Susamadan: Suyun Geleceği İçin Kurakçıl Peyzaj ve Türkiye Su Atlası Programı"na katılacak.
(Ankara/10.00)
3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Saleh bin Nasser al Jasser ve Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdullah el-Swaha ile görüşecek, Türkiye ve Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanlıkları Arasındaki Mutabakat Zaptı İmza Töreni'ne iştirak edecek.
(Riyad)
4- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımlayacak.
(Ankara/10.00)
5- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 yıl vadeli iki devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalelerini gerçekleştirecek.
(Ankara)
DÜNYA DİPLOMASİ
1- ABD-İran arasındaki ateşkes sürecindeki gerilim ve ihlaller ile siyasi yansımaları takip ediliyor.
(Tahran/Kudüs/Washington)
2- İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırıları ve işgal faaliyetleri ile siyasi yansımaları takip ediliyor.
(Beyrut/Kudüs)
3- Gazze'deki ateşkes süreci, İsrail'in ateşkes ihlalleri, bölgedeki insani durum ve gelişmelerin uluslararası alandaki yansımaları takip ediliyor.
(Gazze/Kudüs)