Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc.'in hisse senetlerinin hisse bölünmesinin ardından yükselişini sürdürmesiyle birlikte Elon Musk'ın kişisel serveti, sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i geçti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre Elon Musk'ın serveti 115.4 milyar dolar ile küresel sıralamada üçüncü sırada yer alıyor. Zuckerberg ise 110.8 milyar dolar ile Musk'ın ardından dördüncü sırada geliyor.

Ayrıca Pazartesi günü, Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, L'Oreal SA'nın varisi Francoise Bettencourt Meyers'i geride bırakarak dünyanın en zengin kadını oldu. Scott, Bezos ile boşandığı dönemde Amazon.com Inc.'in yüzde 4 hissesini almıştı. Bu hisselerin güncel değeri 66.4 milyar dolar civarında bulunuyor.

Tesla hisselerinin bu yıl yüzde 500 yükselmesiyle birlikte Musk'ın servetinde yüzde 87.8'lik oldukça hızlı bir yükseliş oldu. Ayrıca Tesla, bugüne kadar bir yönetim kurulu ile CEO arasında yapılmış en yüksek bedelli kurumsal ödeme anlaşması unvanını da taşıyor. Şirketin tüm hedeflere ulaşması halinde, Musk 50 milyar dolardan fazla alacak.

Çevrim içi işlem platformu Robinhood Financial yatırımcılarının favorilerinden olan Tesla, pandemi karantinaları döneminde en fazla fayda sağlayan şirketlerden biri oldu. Geçen ay bir saat içinde neredeyse 40 bin Robinhood hesabı Tesla hissesi almıştı.