Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kredibiliteyi en üst seviyelere çekecek politikalar uygulanacağını belirtti.

Elvan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından düzenlenen Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında "İç ve dış yatırımcılar için kredibiliteyi en üst seviyelere çekecek politikalar uygulayacağız, kimsenin aklında soru işareti kalmayacak" diye konuştu. Elvan reform çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini de vurguladı.

Piyasa odaklı mesajlarına devam eden Elvan, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık. Yatırımcının gelecek dönem ufkunu öngörülebilir kılacak reformları kararlılıkla hayata geçireceğiz. Karşımızdaki her problemi, piyasa ekonomisinin kuralları çerçevesinde şeffaf, hesap verebilir, rasyonel ve öngörülebilir bir şekilde çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, enflasyonla mücadele vurgusunu yeniledi

Bakan Elvan, uluslararası yatırımcılara seslendiği konuşmasında enflasyonla mücadele vurgusunu yeniledi. Elvan, "Enflasyonla mücadelede çok kararlıyız, altını özellikle çizeyim, Merkez Bankamız her türlü araç bağımsızlığına sahip. Para ve maliye politikalarımız eş güdüm içinde olacak." diye konuştu.

Yapısal politikalar ve mikro reformlarla rekabet gücünü ve toplam faktör verimliliğini artıracak adımlar atacaklarını söyleyen Elvan, mevcut doğrudan yatırımların kapasite artışına gitmesini arzuladıklarını ifade etti. Elvan, "Firmalar, üretim tesislerini genişletebilecekleri gibi, pekala Ar-Ge faaliyetlerini de ülkemize taşıyabilir. Bununla birlikte, daha önce Türkiye'de yatırım fırsatlarını hiçbir şekilde değerlendirmemiş küresel markaları da ülkemize davet ediyorum. İnanıyorum ki bu markalar sunduğumuz ekosistemde güçlü bir büyüme potansiyeline sahip olacak." dedi.