Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Zayıflayan dolara karşı yatırımcıların emtialara daha fazla yönelmesiyle emtiada uzun pozisyonlar 10 yılın zirvesine çıktı.

Bloomberg'in derlediği verilere göre 5 Ocak ile biten haftada emtiada uzun pozisyon sayısı 2,3 milyon oldu. Bu seviye Ocak 2011'den bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Hesaplamada aralarında alüminyum, çinko, nikel dışında önemli emtialar dikkate alınıyor.

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan’ın üretim kesintisinin arz fazlasına dair endişeleri azaltmasıyla birlikte bu haftayı da kazançla tamamladı. Brent petrol 55 doları gördü.

Demokratların hem Temsilciler Meclisi’nin hem de Senato’nun kontrolünü almasıyla finans piyasalarında iyimserlik yükseldi.

Artan koronavirüs vakaları kısa vadede daha fazla kazancın önünü keserken İngiltere’nin yakıt tüketiminde şimdiden keskin bir düşüş görülüyor.

Bloomberg'e değerlendirmede bulunan Vontobel Varlık Yönetimi'nden Michael Salden, emtiaların ABD dolarındaki zayıflık, koronavirüs salgınına karşı aşılamaların hızlanması, ABD teşvik paketi ve artan altyapı yatırımlarının etkisiyle rallisine devam edeceği yorumunu yaptı.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, 2 bin dolarlık destek çeklerini de içeren yeni teşvik paketi açıklanacağını bildirmiş ve paketin büyüklüğünün trilyonlarca dolar olacağını ifade etmişti.