Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasaların odaklandığı başlıkların önünde gelen ABD'deki teşvik paketine ilişkin olarak yeni başkan Joe Biden'dan açıklama geldi.

Ülkede koronavirüsün salgınının etkileri dolayısıyla Nisan'dan bu yana istihdamda ilk kez düşüş kaydedilirken, Biden doğrudan 2 bin dolarlık destek çeklerini de içeren teşvik paketi açıklanacağını duyurdu.

20 Ocak'ta yapılacak görev tesliminden önce Perşembe günü paketin açıklanacağını belirten Biden, paketin büyüklüğünün trilyonlarca dolar olacağını ifade etti. Yeni başkan "Şimdi adım atmazsak gelecekte işimiz çok daha zor olacaktır" ifadelerini kullandı.

Aralık ayı verilerine göre ülkede tarım dışı istihdam 50 binlik artış beklentisine karşı 140 bin düşüş kaydetmişti.

Yeni paketin Kongre'de kontrolü elinde tutmaya hazırlanan Demokratlar için ilk ciddi sınav olması bekleniyor. Donald Trump geçen ay 900 milyar dolar büyüklüğünde bir pakete imza atmıştı. Biden, Trump'ın imzaladığı bu paketin yeterli olmadığına vurgu yaptı.

Kasım ayında Joe Biden, daha önce Demokratların verdiği 3,4 trilyon dolarlık paket tasarısına ilişkin desteğini açıklamıştı. Ekim'de Demokratlar paket teklifini 2,4 trilyon dolara indirmişti.