Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Avustralya Enerji Bakanı Angus Taylor, Avrupa'da yaşanan doğalgaz darlığının Avustralya’nın üretimi daha da artırması gerektiğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

Avustralya hükümeti, Cuma günü yaptığı açıklamada, Avustralya’nın artan talebi karşılamak için 2030 yılına kadar en az bir yeni doğalgaz havzasını faaliyete geçirmesi gerektiğini ve bunun için en iyi adaylar arasında Yeni Güney Galler eyaletindeki Narrabri projesi ve Kuzey Toprakları bölgesindeki Beetaloo alt havzasının yer aldığını kaydetti.

Avrupa'daki doğalgaz darlığı, geçen yıl uzayan kış mevsiminden dolayı kıtanın azalan stokları ile birlikte, fiyatların dörde katlanmasına yol açtı. Norveç’teki sahalarda yürütülen bakım çalışmaları, Rusya’dan gelen arzdaki kesintiler ve sıvılaştırılmış doğalgaz kargoları için Asya’dan kaynaklanan rekabet, tümü birden, fiyatlardaki güçlü artışı destekledi.

Avustralya Sanayi, Enerji ve Emisyon Azaltma Bakanı Angus Taylor, yaptığı açıklamada, “Hükümet bekleyip, olacaklara izin veremez. Doğalgaz havzalarını açıp doğalgazı ihtiyaç duyulan yerlere sevk etmek, istihdam yaratan endüstrilerimize destek sağlayacaktır” dedi.