Advertisement
HABERLER ABONE OL

Londra Energy Club Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü enerji krizlerinin önümüzdeki dönemde devam edeceği yorumunda bulundu.

Katıldığı Bloomberg HT yayınında enerji güvenliği konusunda açıklamalarda bulunan Öğütçü “Şu anda en büyük gerilimlerin jeopolitik nedenlerle çıktığını görüyoruz. İkmal güvenliği bence birinci öncelik. Almanya dünyanın ihracat motoru olmaktan çıkıyor” dedi.

Öğütçü “ Bugün dünya enerjisinin neredeyse yüzde 83’ü petrol doğalgaz ve kömür olmak üzere hala fosil yakıtlardan oluşuyor. Dolayısıyla hala petrole yatırım yapmak zorundayız; ama yatırım ayağında ciddi sıkıntılar var. Geçen yıl küresel bazda enerji sektörüne 2,8 trilyon dolar yatırıldı. Bunun 3’te 2’si yenilenebilir enerjiye, enerji verimliliğine ve teknolojilere gitti. Petrole doğalgaza ayrılan para azalmaya başladı. Doğalgaza yatırılan para azalmaya başladı. Bunun sonucu önümüzdeki 2-3 yıl içinde arzda çok ciddi sıkıntı yaşanacak ama yenilenebilir enerji de beklenen hızda gelişmeyecek. Enerji krizleri kapımızda olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.